Laryng Up skuteczny lek na ból gardła, który pomoże ci nie tylko z anginą   Leave a comment

Laryng Up to kompozycja naturalnych składników mających ułatwiający przywrócenie prawidłowego funkcjonowania jamy ustnej i gardła. Laryng Up łączy w sobie następujące składniki: laktoferyny, witaminy C i mentolu, mających na celu wspomaganie prawidłowego funkcjonowania jamy ustnej i gardła.

LARYNG UP kupisz w aptekach internetowych.
Jak wiadomo w większości przypadków odpowiedzialność za uciążliwy ból tego narządu ponoszą bowiem infekcje górnych dróg oddechowych. W 70% mają one podłoże wirusowe, a głównymi winowajcami są przenoszone drogą kropelkową adeno- i enterowirusy. Najczęstsze przyczyny zapalenia gardła to alkohol i palenie tytoniu, dym papierosów w powietrzu, czasem zaciekanie wydzieliny z nosa. Zakażenia bakteryjne i wirusowe, a także reakcje alergiczne powodują ostre zapalenie gardła. Powodowane przez nie dolegliwości mają zazwyczaj charakter sezonowy, a największą częstotliwość ich występowania odnotowuje się w okresie jesienno-zimowym oraz wczesną wiosną. Dzieje się tak ponieważ nasz układ odpornościowy jest wówczas mocno osłabiony, a jednocześnie wzrasta nagromadzenie chorobotwórczych drobnoustrojów w otoczeniu Szkodliwym mikroorganizmom łatwiej jest więc forsować nasze bariery immunologiczne. Wirusy, które wraz z powietrzem dostaną się do górnych dróg oddechowych, wywołują stan zapalny, który obejmuje najczęściej błonę śluzową i tkankę limfatyczną gardła lub krtani. Odczuwamy go w postaci nieprzyjemnego kłucia, pieczenia lub drapania w okolicach gardła. Z czasem pojawia się w tych rejonach także opuchlizna i przekrwienie, a migdałki podniebienne i węzły chłonne na szyi ulegają powiększeniu. Bólowi gardła zwykle towarzyszą także inne dokuczliwe objawy typowe dla wirusowych infekcji: gorączka, bóle mięśniowe i ogólne złe samopoczucie.

Laktoferyna – to białko naturalnie występujące w mleku, gdzie po raz pierwszy zostało wykryte. Laktoferyna to również jeden z bardzo ważnych składników mleka karmiącej matki. To właśnie między innymi dzięki zawartości laktoferyny przypisuje się mu tyle wyjątkowych właściwości. Laktoferyna występuje w naszym organizmie m.in. w ślinie, gdzie pełni wiele ważnych funkcji fizjologicznych. Poprzez przyjęcie laktoferyny miejscowo, tj. w postaci tabletki do ssania, naśladuje się naturalnie występujące mechanizmy obronne mające na celu wspomaganie prawidłowego funkcjonowania jamy ustnej i gardła. W ostatnich latach wiele badań poświęcono zagadnieniom związanym z laktoferyną i już dziś wiemy, że posiada ona wiele unikalnych właściwości prozdrowotnych, a świat nauki ciągle poszukuje nowych wskazań dla tej substancji. Dzięki specjalnie opracowanym technikom izolacji laktoferyny z mleka krowiego możemy już dziś cieszyć się suplementami diety opracowywanymi na jej bazie. Choroby przeziębieniowe oraz infekcje wirusowe są najczęściej wywoływane przez wirusy, bakterie i grzyby. Do zakażenia gardła dochodzi drogą kropelkową na skutek inhalacji do dróg oddechowych aerozolu wydzieliny z nosa i gardła rozpraszanego w otoczeniu przez osoby chore podczas kichania lub kaszlu. Zarazić się można wszędzie tam, gdzie są większe skupiska ludzi: w żłobku, przedszkolu, szkole, autobusie, sklepie, w kinie czy w pracy. Objawy bólu gardła:

  • złe samopoczucie chorego
  • występować może suchy kaszel
  • uczucie drapania, kłucia i pieczenia
  • obserwuje się przekrwienie spojówek i powiększenie węzłów chłonnych
  • ogólne „rozbicie”, bóle mięśni i głowy, podwyższona temperatura
  • błona śluzowa gardła jest przekrwiona i rozpulchniona

Witamina C – jest ważnym składnikiem dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga zapobiegać szkodliwemu działaniu wolnych rodników.

Mentol – to substancja naturalnie występującą w olejku miętowym, wykazuje między innymi działanie odświeżające oraz dające uczucie chłodzenia

Substancja słodząca: sorbitol; laktoferyna (30 mg); substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu; witamina C (15 mg); aromaty: aromat cytrynowy, olejek mięty pieprzowej; mentol (2 mg).

Posted 21 Lipiec 2011 by naangine in Ból gardła

Tagged with

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: